Még zajlanak az egyeztetések a város és a Kossuth téri mélygarázst üzemeltető WIPARK Konzumparkoló Kft. között a létesítmény tulajdonjogát illetően. Nemrég elkészült az a szakértői értékbecslés is, amely a komplexum valós értékét volt hivatott megállapítani, ám a városháza – tárgyalási pozíciójának erősítése végett – egyelőre nem hozza nyilvánosságra az adatokat. A hónap végére kiderülhet, hogy mennyit kell a városnak fizetnie azért, hogy a garázs a tulajdonába kerüljön.

A tavalyi év során kezdődtek meg a tárgyalások a felek között, miután egy Legfelsőbb Bírósági ítélet szerint egy közterület alatti terület nem lehet magántulajdonban, noha a Kossuth téri mélygarázs üzemeltetését egy magáncég végzi. A társaság felajánlotta, hogy átadja tulajdonrészét, ennél fogva azonban a városnak meg kell fizetnie a garázs létesítéséből fakadó gazdagodását – az érintettek ezért ültek tárgyalóasztalhoz.

– Elkészült a létesítmény hivatalos forgalmi értékét megállapító igazságügyi szakértői vélemény, annak a megállapításait figyelembe véve alakítjuk ki álláspontunkat az ügyben – fogalmazott megkeresésünkre Lovász István, Pécs jegyzője, aki hozzátette, hogy még ebben a hónapban várható olyan fejlemény, ami előrelépést hozhat. Ennél többet azonban az üzleti titkokra hivatkozva nem árult el, a város teljes diszkrécióval kezeli az ügyet.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott Igazságügyi Szakértők Első Magánintézete Kft. által elkészített szakértői vélemény megállapításai tehát egyelőre titkosak, mindenesetre az biztos, hogy a mélygarázs értéke több száz millió forint. Kérdés, hogy az önkormányzat honnan fogja tudni előteremteni a forrást.

A tárgyalások függvényében kerülhet csak sor arra, hogy az idei költségvetési koncepcióban milyen értékben határozzák meg a komplexum értékét, és arra is, hogy mikor, mennyit kell fizetni a társaságnak. Ha sikeresen zárulnak az egyeztetések, akkor a februárban kiderülhet, hogy jól járt-e a város.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here