Már több mint 100 éve történt, hogy a legendás londoni áruház felvette első elektromos járművet flottájába. Most a Harrods – a 100%-ban elektromos Nissan e-NV200 kiszállító furgonokkal – visszatér az elektromos járművek technológiájához.

A Nissan a luxusszínvonalú knightsbridge-i áruház előtt adta át a 100%-ban elektromos furgont a Harrodsnak.

A Harrodsnak készült

A Nissan e-NV200-at kifejezetten a Harrods kiszállítási követelményeinek megfelelően alakították ki. A furgon raktere teljes mértékben hűtött, és egy polcrendszer is beépítésre került, így biztosított a friss élelmiszerek tökéletes körülmények között történő szállítása. A könnyű felismerhetőség érdekében a jármű természetesen megkapta a hagyományos zöld és arany Harrods színeket.

Nissan E-NV200 Elektromos kisbusz a Londoni Harrods áruház előtt 2017. | Fotó: NISSAN

Heti egy töltés, hatótáv 170km

Az e-NV200 170 km-t képes megtenni egyetlen töltéssel*, így könnyedén teljesíthet heti 50 kiszállítást, ami alatt átlagosan 241 km-t tesz meg London területén, és ehhez a Harrodsnak mindössze heti egy töltésről kell gondoskodnia.

Mindössze 0,3 eurós átlagos kilométerenkénti üzemeltetési költségének köszönhetően az e-NV200 egy praktikus megoldás, amely pozitív hatással lesz a városközpont levegőminőségére.

American Walker elektromos furgon a százdafordulóról. | Fotó: NISSAN

Nem ma kezdék

1919-ben a bolt tömörkerekű American Walker elektromos furgonokat használt, majd később a saját maga építette elektromos járműflottával szállította ki áruit londoni ügyfeleinek. Később a benzinmotorok térnyerésével az elektromos furgonok kiszorultak. Azonban a Nissan az új infrastruktúra és technológia kifejlesztésével ismét lehetővé tette, hogy a Harrods teljesen elektromos furgont használjon flottájában.

Guy Cheston, a Harrods média és értékesítési igazgatója elmondta:

„Nagyszerű dolog ismét teljesen elektromos Harrods furgont látni London útjain. Jelentős hagyományaink vannak az innovatív technológiák kifejlesztésében, mind boltjaink belső és az azokon kívüli megoldások terén is.

100 évvel ezelőtt vezettük be első elektromos járművünket, így a Harrods volt az Egyesült Királyság egyik első vállalata, mely teljesen elektromos üzleti flottát alkalmazott. A régi flottánk alkalmazása óta eltelt időben az elektromos járművek technológiája rendkívüli fejlődésen ment keresztül, és immár egy sokkal fenntarthatóbb szállítási megoldássá vált”

Múlt és jelen egy képen. A Harrodsnál komolyan veszik az elektormobilitást. | Fotó: NISSAN

290.000 eladott jármű

Az elektromos járművek úttörőjeként a Nissan immár 2010 óta tömegeknek kínál intelligens mobilitási megoldásokat, és immár több mint 290 000 elektromos járművet adott el világszerte. A Harrods egy világszerte több mint 900 vállalatból álló csoporthoz csatlakozik, melyek a Nissant bízták meg azzal, hogy segítse őket a fenntarthatóbb jövő megalkotása felé vezető úton.

A legkedveltebb elektromos furgon

A Nissan közkedvelt kibocsátásmentes modelljei közé tartozó e-NV200, mely 2016-ban Európa legnagyobb számban eladott elektromos furgonja lett, a többféle díjjal is elismert Nissan Leaf és NV200 modellek legjobb tulajdonságait ötvözi.

Az e-NV200 akár a kisebb, akár a nagyobb cégek számára ideális áruszállító lehet, mivel mindamellett, hogy hozzájárul a vállalkozás szénlábnyomának csökkentéséhez, praktikus, megbízható és költséghatékony is.

Tetszett a cikk? Akkor ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here