A belügyminiszter minapi állásfoglalása egyértelműen rögzíti, hogy a közterület-felügyeletek kizárólag a térfigyelő kamerák felvételei alapján nem szabhatnak ki büntetést szabálytalankodó autósokra – közölte Tarlós István a Karc FM-nek nyilatkozva.

Pintér Sándor világosan megondta

A főpolgármester a vasárnap felvételről sugárzott műsorban azt mondta, többféle értelmezés létezett a közterület-felügyeletek büntetési gyakorlatával kapcsolatban, de a belügyminiszteri állásfoglalással ez az értelmezési probléma megszűnik.

A közterület-felügyeletek tehát nem bírságolhatnak csak felvételek alapján közlekedési szabálysértéseket.

Egy dolgot tehetnek, hogy a felvétel mellékelésével közigazgatási eljárást indítanak a rendőrségen

 – tette hozzá.

Módosítsák a brutális büntetési tételeket

Tarlós István az Álláspont című műsorban elhangzott interjúban hangsúlyozta, az ügyben két fő célja van: az egyik a szabályosság, a másik a “brutális” büntetési tétel mérséklése.

Azt szeretné, hogy Budapesten minden közterület-felügyelet szabályosan működjön, és az “enyhe súlyú közlekedési szituációkért” kiszabható ötvenezer forintos – figyelmeztetés nélküli – büntetést módosítsák – mondta.

További P+R parkolók épülnek

A közlekedés fejlesztéséről elmondta, a 3-as metró felújítása mellett folytatják a villamosok, buszok és trolik cseréjét, “küszöbön áll” a Lánchíd és a Váralagút felújítása, több mint tíz P+R parkoló építése, valamint – a kerületekkel összefogva – nagyszabású útfelújítási program veszi kezdetét.

Tetszett a cikk? Akkor ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here