A debreceni önkormányzat tulajdonában lévő, a város cégeit tömörítő vagyonkezelő 917 millió forintért megvásárolta a négycsillagos Hotel Lyciumot az alatt alatt található 120 parkolóhelyért pedig további 240 milliót fizettek ki. A folyamatban lévő tranzakcióval a Kölcsey Központ teljes épületegyüttese – a Kölcsey mellett a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, illetve a Hotel Lycium – városi kézbe kerül.

Az üzleti és konferencia-szegmensbe tartozó szálloda ugyan eddig is szorosan együttműködött a Kölcsey Központtal, de az üzemeltetés közös tapasztalatai megmutatták, hogy az üzleti rendezvények, konferenciák esetében elengedhetetlen, hogy egy kézben legyen az események szolgáltatásainak kezelése – indokolta a vásárlást a polgármester, megjegyezte: 

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. a szálloda mélygarázsában lévő 120 parkolót is megvásárolta.

Új alapokra helyezik az üzemeltetést

Papp László szerint a Hotel Lycium üzemeltetését új alapokra kell helyezni annak érdekében, hogy a komplexumot a piac követelményeinek és a versenyszféra gyakorlatának megfelelő profitorientált formában és módon lehessen működtetni, párhuzamosan azzal, hogy Debrecen városának kulturális életét, a művészeti és nonprofit rendezvényeket is megfelelően kiszolgálja.

4 csillagos szálloda

A Hotel Lycium belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található, Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A szálloda akadálymentesített, 87 kétágyas, légkondicionált szobával és négy apartmannal rendelkezik, összesen 190 férőhelyet kínálva. A szálloda és a Kölcsey Központ összesen 16 konferenciateremmel várja a rendezvényre érkezőket – hangzott el a sajtótájékoztatón.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here