A kormány döntése értelmében nem épül mélygarázs a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum alatt, a járművek kiállítására egy új múzeumi területet hoznak létre a Városligeten kívül. 

Nem lesz mélygarázs a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum alatt a kormányzati döntés értelmében. A járművek kiállítását egy új Városligeten kívüli kiállítóhelyen oldják meg. A múzeum tehát két részre bomlik, egy interaktív– és egy kiállító-területre. Eredetileg 4 szint mélyen, több mint 30 ezer négyzetméteres részt alakítottak volna ki, amiben helyet kapott volna egy 350 férőhelyes nyilvános mélygarázs is, de…

a tervezésnél nem vették figyelembe, hogy a buszokat, a vonatokat és repülőket hogyan viszik le a föld alá.

 

Kibővítették volna a kiállítóteret

A Közlekedési Múzeum lebontott épületében mintegy 4500 négyzetméter kiállítótér volt. A múzeum történeti épületének rekonstrukciójára vonatkozó, az elmúlt két évben készült tervek – az épület térszint alatti bővítésével számolva – ezt duplájára, 9000 négyzetméterre növelték volna. A kibővített kiállítótér az eddigi kiállításoknál minden szempontból jóval átfogóbb, sokkal több közlekedési eszközt bemutató közlekedési kiállítás megvalósítására lett volna alkalmas, de a Közlekedési Múzeum gyűjteményének (vasúti járművek, autóbuszok, villamosok, stb.) teljes körű bemutatását ez sem tette volna lehetővé.

Közlekedési Múzeum 2.0?

A Kormány döntése alapján, egy sok évtizedes hiányt orvosolandó, a Közlekedési Múzeum számára egy olyan új, fő kiállítóhelyet szükséges létrehozni, ahol lehetséges a közlekedési eszközök illetve azok történetének teljes spektrumú bemutatása, az eddigi városligeti helyszínnél sokkal nagyobb területen – írják a közleményben.

Közlekedési Múzeum
Közlekedési Múzeum

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here