Jövő ősszel a BMW hivatalos gyártóként áll rajthoz a világ első, tisztán elektromos meghajtású formaautókat felvonultató versenysorozatának ötödik szezonjában.

Jön a BMW iNEXT!

A tisztán elektromos meghajtású formaautókat rajtrácsra állító Forma-E sorozat kivételesen értékes lehetőségeket kínál a BMW i divízió jövőbeni innovációinak megtervezéséhez és a teljes mértékben önálló mobilitásra képes BMW iNEXT modell kifejlesztéséhez, hiszen az elektromos mobilitás térnyerésén és az automatizált járművezetés megvalósításán dolgozó mérnökök a BMW Motorsport versenypályákra specializálódott szakembereivel vállvetve dolgozhatnak a minden korábbinál erőteljesebb, megbízhatóbb és fenntarthatóbb hajtáslánc-technológia forradalmán, amely a versenypályák után a hétköznapok útjain is bemutatkozhat.

Új hajtásláncon dolgozik a BMW

Mint ilyen, a BMW tökéletes hajtáslánc-technológiai fejlesztőpartnerként tekint a Forma-E versenysorozatra.

“A Forma-E kiváló lehetőségeket teremt ahhoz, hogy a motorsport egészen egyedülálló körülményei között teszteljük és finomhangoljuk teljesítményre optimalizált, mégis zéró emissziójú, tisztán elektromos hajtáslánc-technológiánkat. A sorozatgyártás és a versenyzés közötti határvonal a BMW i Motorsport esetében minden korábbinál jobban egybemosódik, amelynek köszönhetően az innovatív járműtechnológiák tömegtermelésbe örökítése egészen új szintre emelkedik.”

– mondta Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja.

A Forma-E és a BMW i divízió tökéletesen illik egymáshoz. A Forma-E egy merőben új versenyszéria, amelyben hamarosan a BMW rajongóit is lendületbe hozza majd. A sorozat kiválóan példázza az elektromos mobilitásban rejlő izgalmas, lebilincselő és vérpezsdítően lendületes lehetőségeket, miközben olyan érzéseket szabadít fel, amelyekre csak a sport képes. 

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here