Miért parkolnak az emberek az utcán, ha van egy jó parkolóház vagy mélygarázs a közelben? Összeszedtem a 10 legfontosabb érvet, ami garázsok mellett szól: ha van rá lehetőség ne parkoljunk az utcán, hanem álljunk inkább be egy közeli fedett parkolóba! Megéri!

1. A garázsban nem kapsz büntetést!

Így van! Nincs lejáró parkolójegy, addig lehet várakozni ameddig jól esik.

2. A garázsban nem kapsz kerékbilincset

Nem valószínű, hogy a garázsban tilosban lehetne parkolni. Emellett ha egy garázs-üzemeltető csak egyszer is ilyet csinálna, akkor az, aki ezt átélte életben többet nem parkolna ott – sőt még 10 embernek elmondaná és azok sem jönnének többet.

3. A garázsban annyit fizetsz amennyit parkoltál!

Parolás végén kell fizetni, nem előre kell a pénzt bedobálni. A mobiltelefonos kényelmi díj sincs ha a pénztárnál vagy a fizető automatánál fizetünk.

4. A garázsban helyben kapod az ÁFÁ-s számlát!

Megírják, ott. helyben. Nem kell a parkolójegyekkel az ügyfélszolgálatra mászkálni

5. A garázsban tisztább marad az autód mint ha az utcán állnál!

Már-már evidens., télen meg főleg. Meg száraz is marad az autó, nem kell annyit mosatni vinni. Egy külső autómosás 1-5 eFt között van autó típustól és mosótól függően

6. A garázsban kisebb az esélye, hogy ellopják vagy megrongálják az autód!

A nagy adukártya a biztonság. Leginkább azokat az autókat nem lopják el, amik nem észrevehetők: pl a garázsban nem igazán lehet belátni kívülről. Az utcán meg minden látható. A garázs biztonságosabb.

7. A garázsok egy része őrzött de legalább felügyelet!

Ez is a biztonság mellett szól. Ha mégis lelopnák az autót az üzemeltető felelősségbiztosítása elvileg fizeti a kárt,  akkor is ha nincs Casco. Érdemes rákérdezni a garázs üzemeltetőjénél, hogy milyen biztosítás a van a garázsnak?

8. A garázsban átvészelheted a telet, nem kell havat takarítanod!

Kényelmes opció, olyan esetekben ha egy hétig minden éjjel esik a hó és reggel 10 cm havat kell letúrni a kocsiról.

9. A garázsban egy meleg napon sem lesz hőség az autódban!

Főleg ha sötét színű az autó! Fekete kocsiknak meg kötelező! Lombos fa hiányában egy garázs nyáron is tökéletes megoldás.

10. Némelyik garázsban még AKCIÓT, sőt KEDVEZMÉNYT is találsz!

Ha jó fej az üzemeletető valamennyit lehet alkudni a bérleti díjból. Az óradíjból nem, de a bérletek árából szoktak engedni hosszú távú bérlés esetén.

Tetszett a cikk? Osszátok meg minél többen! Köszönjük!