“Varázslatos Parkolóház” címmel rendez rajzversenyt gyerekeknek egy budapesti garázsüzemeltető cég. Az EZ Park üzleti filozófiájában mindig is nagy figyelmet fordított a családos vendégek parkolási szokásaira, a cég most a gyerekek véleményére kíváncsi.

Fognak-e autót vezetni a gyerekeink?

Kugel Tibor, az EZ Park hálózat igazgatója, nemrég nagyapa lett. Az új családtag érkezése természetesen fenekestől forgatta fel a család életét, és – mint ahogy ilyenkor az lenni szokott –  rengeteg új impulzust hozott magával. Tibor sokat foglalkozik a garázsokat használó ügyfelek parkolási szokásaival, hogy minél jobban testre tudja szabni az aktuális szolgáltatásokat az EZ Park garázsaiban.

„Sok a családos ügyfelünk, némelyiknek több gyermeke is van. A családi háztartásban – értelemszerűen – nem a garázsbérlet vásárlása a fő prioritás, így a szolgáltatásaink árát és tartalmát ezt figyelembe véve kell kialakítanunk.”

– mondja Kugel Tibor

Parkolás gyerekszemmel rajzpályázat
“Parkolás gyerekszemmel” – a 2016-os EZ Park gyerekrajzverseny eredményei: parkolás, ahogy a gyerekek látják

A kérdés azonban egyre inkább az, hogy fognak-e autót vezetni – és nyilván parkolni – azok a fiatalok, akik ma még csak gyerekek? A kerékpárok és az autómegosztó szolgáltatások elterjedése okos alternatívát kínál az autótulajdonnal szemben. Az önvezető autókhoz pedig elvileg jogosítvány sem fog kelleni.

Tavaly szép eredmények születtek

Az elmúlt évi Ez Park rajzversenyt Peresztegi Hanna budapesti tanuló nyerte meg – akinek a díjnyertes rajza rákerült az EZ Park bérletkártyáira.

A múlt évi verseny egy másik felfedezettje szintén egy budapesti tanuló, R. Hilda, aki szüleitől szerzett tudomást a rajzversenyről. A kategóriájában első helyezést elért rajzon különféle állatok legelésznek a parkolóhelyeken; mivel Hilda nagy állatbarát, így a parkolókban is őket képzelte el. Emellett – saját elmondása szerint – sokkal szívesebben rajzol állatokat, a kategória elsőség pedig “Király érzés”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hilda olyan jó benyomást tett az EZ Park munkatársaira, hogy a múlt évi sikerei után felkérték, hogy vegyen részt az idei rajzverseny szervezésében. Hilda idén ötletekkel támogatja a szervezőket.

A 2016-os EZ Park gyerekrajz verseny egy másik díjazottja. A csokitortára az EZ Park rányomtatta a díjnyertes rajzot.

A “Z” generáció épp most ül(ne) autóba

A “Z” generáció tagjai (1996 után születettek) nemsokára autóba ülhetnek, persze csak akkor, ha még lesz hozzá kedvük: eredetiségvizsgálat, átírási illeték, törzskönyv, forgalmi engedély, kötelező biztosítás, casco biztosítás, tankolás, szerviz, autópályamatrica, és a végén még a parkolás is. És egy pohár sör után már nem is lehet használni.

Ezek után nem csoda, ha egyre több fiatal inkább a tömegközlekedést választja vagy biciklit vesz.

Ezek a kiadások persze régen is megvoltak, csak pl. az átírás nem került százezrekbe, legfeljebb pár tíz ezer forintba. Sok utcát Budapest belvárosában térkővel fedtek le, a közlekedési sávok leszűkültek, az autók száma is egymillióval több mint 15 éve. Egyszóval ma már nem lehet olyan jól autózni, mint régebben, de parkolni sem. Pedig sok parkolóház van a városban, ami pont azért épült, hogy el lehessen helyezni az autókat, hogy azokkal ne az utcán kelljen várakozni.

Kapcsolatot kell teremteni a gyerekekkel

Hogy látják a fiatalok és főképp a gyerekek az autókat és a parkolást manapság? A legfiatalabb korosztállyal kapcsolatot teremtve bepillantást nyerhetünk a jövőbe és elképzelhetjük, hogy milyen lesz a város 15-20 év múlva.

A múlt évi megmérettetés arra ösztönözte a gyerekeket, hogy rajzolják le, milyennek képzelik el a parkolást a jövőben. Azzal, hogy a kis művészek megalkották az elkövetkező évek parkolóházait és mélygarázsait, ráérezhettek az álmok és vágyak örömére és fontosságára.

Az idei EZ Park rajzverseny már a második lesz

Az EZ Park által hirdetett gyerekrajzverseny idén a Varázsltos parkolóház címet kapta, a szervezők ebben a témában várják az alkotásokat. A fődíj egy mountain bike kerékpár, amivel a városban, és a szabadban is igazán jókat lehet majd tekerni.

„2016-ban álmodtunk meg egy olyan rajzversenyt, amely megmozgatná a gyermekek fantáziáját a parkolás körül. Az volt a célunk, hogy felkeltsük a tehetséges fiatal gyerekek érdeklődését az városi mobilitás és azon belül az autók tárolása azaz a parkolóházak és a mélygarázsok iránt, és közben mi is inspirációt nyerjünk.”

– meséli Kugel Tibor


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

A gyermekek kreativitását jobban kell fejleszteni

Az okostelefonok világában a szülők felelőssége is növekedett: manapság sokkal többet kell foglalkozni a gyerekek kreativitásnak fejlesztésesével. Míg az iskolában a gyerekek lexikális tudásának fejlesztésén van a hangsúly, a rajzolás inkább a kreativitást fejleszti.

A parkolási problémák megoldásához pedig sok kreativitásra van szükség.

A kreativitás olyan probléma-megoldási módszer, vagy épp gondolkodásmód, aminek során a gyerek az előtte álló feladatot nem rutin szerűen próbálja megoldani, hanem új válaszokat és új utakat keres.

Október végéig lehet jelentkezni

Az Varázslatos Parkolóház rajzversenyéről további információk ide kattintva érhetők el. A legjobb pályaművek az EZ Park hálózat bérletkártyáit fogják díszíteni. Ami pedig még igazán izgalmas, hogy a rajzversenyen minden induló nyer valamit, tehát mindenképp megéri pályázni!

Tetszett a Cikk? Ne felejtésetek el megosztani! Köszönjük!