Februárban 3,5 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Nyugat-Európában az élénk németországi, franciaországi és spanyolországi keresletnek köszönhetően az Automotive News Europe autóipari hírportál LMC Automotive piackutató vállalati adatait idéző beszámolója szerint.

Februárban 1,05 millió autót helyeztek forgalomba Nyugat-Európában, 3,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban az LMC Automotive hivatalos nemzeti statisztikai jelentéseken és egyes kisebb piacok esetében saját becsléseire támaszkodó adatai szerint.

A forgalomba helyezések szezonálisan kiigazított évesített száma (SAAR, seasonally adjusted annualized rate) 14,95 millió volt februárban, a kiemelkedően magas januári adatok miatt 2,6 százalékkal kisebb az előző havinál. A februári SAAR-adat azonban ezzel együtt is meghaladja a gazdasági és pénzügyi válság utáni átlagot.

Németországban 7,4 százalékkal nőtt a forgalomba helyezések száma, Franciaországban 4,3 százalék, Spanyolországban pedig 13 százalék volt a növekedés.
Olaszországban 1,4 százalék, Nagy-Britanniában 2,8 százalék volt a csökkenés.