20.8 C
Budapest
2019. június 17. hétfő

TOPLISTA

A tíz legnagyobb hatótávolságú elektromos autó 2015-ben

Egy ideje újból lendületet kapott az elektromos járművek gyártása. A korai – még a vicc kategóriájába tartozó - golf autóktól egészen a TESLA-ig mindenféle modell létezik már, akár azt is gondolhatjuk, hogy eljött az elektromos mobilitás kora.

Tele a belváros szabad parkolóhelyekkel, csak meg kéne őket találni

Egy nemrég elvégzett online felmérés több mint elgondolkoztató eredményeket hozott a fővárosi parkolási szokásokról. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a belvárosban mozgásban lévő autók körülbelül 30 százaléka parkolóhelyet keres, de ami igazán meglepő volt a felmérésben az a miért.

12+1 aranyszabály, hogy ne kapj parkolási büntetést

Még mindig aktuális a Budapesti Békéltető Testület által összeállított 12+1 aranyszabályát, amelyekre érdemes a fogyasztóknak odafigyelni, mert ezek betartásával felesleges bosszúságoktól kímélhetik meg magukat.

Tíz évük maradt még a parkolóautomatáknak – aztán vége

Az utcai parkolóautomaták egy jelentős részének életkora bőven meghaladta már a tíz-tizenöt évet is. A nemritkán matuzsálem korú eszközök jóformán csak parkolójegyet tudnak nyomtani...

378 km hatótáv: itt az új Nissan LEAF, és vele sok újdonság is érkezett

A teljes mértékben elektromos, és műszaki megoldásaiban egyedülálló szintet képviselő vadonatúj LEAF a Nissan első európai modellje, mely már képes az önvezetés legalapvetőbb funkcióira is

Így lehet okosan parkolni közel a Belvároshoz

A parkolási díj 480Ft/óra - ami ugyan 40 forinttal több mint ha az utcán állnék - viszont ezért a prémiumért három dolgot biztosan kapok: egyrészt van hely, másrészt nem esik rá az eső meg a hó, harmadrészt pedig nagyobb biztonságban van az autó. 

Jó helyen vannak, mégis bevételkieséssel küszködnek a garázsok

Van-e értelme parkolóházat vagy mélygarázst építeni, ha évek múlva is félig üresen áll és a tulajdonos nagy nehezen köhögi ki a projektfinanszírozási hitel aktuális törlesztő reszeltéit?

Január 1-től megváltozik a parkolási rend Szegeden

2015. január 1-jétől változnak Szegeden a közterületi fizető parkolási zónák határai – áll a Szegedi Közlekedési Kft. közleményében.

A jövő útjai: repülő drón-biciklit építettek Miskolcon + VIDEO

Érdekes és futurisztikus repülő biciklit - vagy nevezzük drónnak? - fejleszt egy magyar vállalkozás Miskolc közelében. A Flyike még a start-up fázisban van, bármi lehet belőle. elsőre a Csillagok Háborújaraának erdei és az ára sem lesz állítólag olcsó, de ha beválik mindenképp irányt mutathat 

A PARKL a legmodernebb IOT eszközöket telepítette az EZ Park parkolóházaiba

A 2001-ben ír ingatlanbefektetők által létrehozott EZ Park jelenleg hét parkolóházat üzemeltet Budapest belvárosában. Az üzemeltetési költségek között a különféle parkolástechnikai eszközök beszerzésére, karbantartására és a kor igényeihez való igazítására fordított összeg igen jelentős tétel.